Om meg

Hei!190787_9579745326_2406_n

Ettersom du har kommet inn her, lurer du garantert på hvem jeg er og hva det faktisk er jeg driver med. Først litt personlig informasjon. Jeg er straks 39 år og kommer opprinnelig fra Stavanger, eller Tjelta om du vil. Har bodd i Oslo i omtrent 15 år av og på, og det er dette som er byen i mitt hjerte. Jeg rett og slett elsker Oslo! Det kan jo ha noe med det å gjøre at jeg bor midt i sentrum, sånn cirka 2 minutter å gå fra slottet.

Alle som kjenner meg vet at jeg er en allsidig sjel som liker å ha mange jern i ilden på en gang. Med andre ord jeg jobber med mange forskjellige ting, og jeg elsker å gjøre alt jeg gjør. Det gir meg variasjon i hverdagen og masse spennende erfaringer. En dag kan du finne meg på et filmsett som statist, mens en annen dag sitter jeg hjemme og mekker hjemmesider for kunder. Er du riktig heldig kan du treffe på meg mens jeg er ute å reiser, noe jeg gjør så ofte jeg har mulighet. Enten via jobb eller fritid.

Hjelp til selvhjelp

Noe av det som er viktigst for meg er å hjelpe andre mennesker der de er. Nei, jeg er ikke medlem i FRP og har ikke planer om å bli det. Men jeg har tro på hjelp til selvhjelp. Det nytter ikke å sende ris til en landsby og tenke at man har gjort sitt. Hvor skal den landsbyen få sin ris i fra når den risen er borte? Nei, man må lære dem å utnytte naturressursene der de er. Lære dem yrker de kan bruke for å skape et liv for seg og familien. Derfor er jeg frivillig i IMPACT Norway, en organisasjon jeg mener gjør mye bra.

Samtidig er jeg i ferd med å starte en egen organisasjon som heter Revolt. Det er foreløpig en liten organisasjon, men med store planer. Vi kommer til å jobbe mye med hjelp til selvhjelp, ofre for slaveri og såkalte bruder. Det å starte en organisasjon er litt av en prosess og man får lyst til å gi opp med jevne mellomrom. Men så kommer det øyeblikk der man er i kontakt med mennesker i sårbare situasjoner, som har fått help fra din organisasjon.

Revolt Media

Dette er min baby. Etter at jeg hadde tilbragt 4 år i uriks.no, som nå er nedlagt, valgte jeg å starte mitt eget nettmagasin med fokus på menneskerettigheter, bistand og kultur. Vi har samarbeid med flere organisasjoner deriblant Leger Uten Grenser og får publisere deres materiale på våre sider. Her får jeg ellers utløp for journalisten og fotografen i meg.

JR Digitale Medier

De siste årene har gitt meg mye kunnskap om det å jobbe på nett, det å publisere på nett og ikke minst sosiale medier. Så hvorfor ikke gjøre nytte av kunnskapen? Jeg har en bedrift hvor jeg fokuserer på digitale medier og leverer tjenester til både bedrifter egne kunder. Trenger vel ikke si at jeg er geek og elsker wordpress, Hootsuite og andre glimrende verktøy som gjør jobben til en lek. Jeg samarbeider pr idag med to forskjellige byrå: piff.no og Netbiz og Media. 

Frilans journalist og fotograf

I løpet av de siste årene har jeg levert saker til for eksempel Bistandsaktuelt, NRK, Utrop og Verdensmagasinet X. Jeg skriver helst om saker som har med bistand og menneskerettigheter å gjøre, og reiser gjerne hvor som helst i verden for å møte folkene og lage sakene. Mitt første møte med dette var da jeg begynte samarbeidet med Norsk Vietnamesisk Senter og var i Vietnam første gang. I løpet av turen så jeg ikke en eneste strand men jeg fikk sett det virkelige Vietnam. Dette ble etterhvert en bok og en fotoutstilling i samarbeid med NVS.

Som du ser, så gjør jeg litt av hvert, men det er akkurat sånn jeg liker det! Skulle du ha et oppdrag eller prosjekt du kunne vært interessert å ha meg med på, så ta kontakt på jr@jessicaryan.no.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *